SEO / Zoekmachineoptimalisatie

SEO (Search engine optimization) oftewel zoekmachineoptimalisatie doen we aan de hand van de volgende technieken.

XML Sitemap
Een sitemap is als een inhoudsopgave van een boek. Het geeft de website zijn structuur weer, en de ordening van de webpagina´s. We gebruiken verschillende technieken om te zorgen dat deze continue up-to-date zijn. Dit verbeterd de vindbaarheid en rank bij verschillende zoekmachines.

Google webmaster tools
We gebruiken de Google webmaster tools om te zorgen dat de website goed wordt geïndexeerd door Google en we voldoen aan de normen/voorwaarden.

Meta Tags
Door midden van 'Meta tags' worden er woorden gekoppeld aan webpagina's. Zoekmachines gebruiken deze om de tekst te herkennen waar de webpagina betrekking op heeft. Een goede 'Meta tag' zorgt voor een hogere positie.

Pagina titels
Door de pagina's van de website goed te benoemen, komen deze ook met de titel van de pagina naar voren bij de zoekresultaten.

Url paths
Door gebruik te maken van modules om de url's weer te geven met daarin de titel of pad van de webpagina, komen de webpagina's hoger in de zoekresultaten.

Url redirecting
Als een webpagina wordt aangepast, en de url veranderd, zorgen we ervoor dat de oude url ook nog werkt. Dit zorgt voor minder foutmeldingen vanuit de zoekmachine.

Garanties
Het duurt enige tijd (2-3 weken) voordat de resultaten zichtbaar zijn in de verschillende zoekmachines. De algoritmes (hoe de zoekresultaten worden samengesteld) is een bedrijfsgeheim van de zoekmachines zelf. De resultaten zijn mede afhankelijk van de website inhoud c.q. branch. Er worden geen enkele garanties gedaan t.o.v. de behaalde resultaten c.q. rank bij de verschillende zoekmachines.